Komosa ryżowa czerwona (Quinoa) (Oxybasis rubra (L.) S. Fuentes & al.....) 1000g - Dary Podlasia
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
ZASTOSOWANIE: Ziarna komosy ryżowej są bogate w tłuszcze nienasycone, głównie w kwas linolenowy, oleinowy i linolowy. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, zmniejsza ryzyko miażdżycy i innych chorób układu krążenia.
Indeks glikemiczny (IG) komosy ryżowej jest niski IG = 35. Wszystko dlatego, że w jej skład wchodzą głównie węglowodany złożone - na 21,30 g węglowodanów, tylko 0,87 to cukry proste. Ponadto quinoa jest źródłem błonnika, który obniża poziom glukozy we krwi.
SPOSÓB PODANIA: Ziarna komosy należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie gotować jak tradycyjny ryż, jednak nieco krócej, bo zaledwie 10-15 minut. Komosę gotuje się w proporcji 1:2 (1 szklanka komosy, 2 szklanki wody).
FORMA PAKOWANIA: Surowiec jest pakowany ręcznie oraz sprzedawany w estetycznych torebkach, które posiadają atest na przechowywanie żywności.
Zachęcamy podmioty gospodarcze do współpracy, która przyniesie korzyści w postaci terminowych dostaw surowców najwyższej jakości oraz atrakcyjnych rabatów.
Zapraszamy Państwa do odwiedzania naszego fanpage na Facebooku. Znaleźć tam można ciekawostki ziołowe jak również wiele ciekawych przepisów z zastosowaniem ziół. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Zioła należy przechowywać w zamkniętych opakowaniach, chroniąc od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów. Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter wyłącznie informacyjny.
Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.